05.07.2023 • 20:00

TICKETS

VAN MORRISON
05.07.2023

Georganiseerd door : GREENHOUSE TALENT

Van Morrison speelt op 5 juli in het Koninklijk Circus in Brussel

Na bijna 20 jaar zoekt Van Morrison, of beter Van The Man, opnieuw de intimiteit van de Belgische zalen op met een concert op 5 juli in het Koninklijk Circus. Met iconische platen als 'Moondance' en 'Astral Weeks' en hits als 'Brown Eyed Girl', 'Into The Mystic', 'Wild Girl' en 'Gloria' drukte Van Morrison zijn stempel op de muziekgeschiedenis.

Van Morrison is een icoon. De Noord-Ier werd in 1993 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en mocht doorheen zijn carrière o.a. een Brit Award en zes Grammy’s in ontvangst nemen. In 2015 werd hij geridderd voor zijn verdiensten voor de muziekindustrie. Wat Van Morrison eigenlijk voortdurend gedaan heeft, is het verleggen van de grenzen van de populaire muziek. Dit jaar is het 58 jaar geleden dat Van Morrison met zijn Noord-Ierse band Them de rockklassieker ‘Gloria’ op de wereld losliet – als B-kantje! Zijn eerste solosingle, het tijdloze ‘Brown Eyed Girl’, dateert dan weer uit 1967. En een jaar later zou hij met Astral Weeks één van de beste popplaten aller tijden maken – één van de weinige albums die van de kritische muziekbijbel Pitchfork ooit 10/10 kreeg.

 

Vanaf het begin van zijn carrière heeft Van Morrison zich de invloeden van giganten als Hank Williams, Jimmie Rodgers, Muddy Waters, Mahalia Jackson en Leadbelly op de meest schitterende manier eigen gemaakt. Zijn muziek is altijd grensoverschrijdend geweest en gaat van de swingende soul-jazz van ‘Moondance’ tot de traditionele Keltische muziek van ‘Irish Heartbeat’. De laatste decennia werkte hij samen met een even uitgebreide als gevarieerde schare artiesten waaronder John Lee Hooker, Mose Allison, Bobby Womack, Gregory Porter, Mavis Staples en Tom Jones, en zette hij verschillende muzikale projecten op om zijn blues-, jazz-, skiffle- en country-roots te herontdekken. Op 10 maart 2023 verschijnt zijn 44ste album ‘Moving on Skiffle’.

Voeg daar nog aan toe dat Van Morrison de reputatie heeft om live de pannen, golfplaten en zonnepanelen van het dak te spelen, en je weet dat je op 5 juli best in België blijft voor een onvergetelijke concertervaring!

Tickets beschikbaar vanaf vrijdag 03 februari om 10u

ARTIESTEN

VAN MORRISON

Vidéo's


Van Morrison
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!