20.10.2023 • 20:00

TICKETS

PETER BENCE
20.10.2023

Georganiseerd door : GREENHOUSE TALENT

Peter Bence, wereldberoemde pianosensatie, op 20 oktober in Brussel

Peter Bence, wereldberoemde pianosensatie, componist, muziekproducer en Guinness wereldrecordhouder ("Snelste Pianospeler”), komt naar België! Op 20 oktober 2023 houdt hij halt in het Koninklijk Circus in Brussel met zijn 'The Awesome Piano’ Tour.

Peter Bence oogstte sensationeel succes met zijn edgy, percussieve en expressieve manier van spelen, waarmee hij de grenzen tussen klassieke en populaire muziek resoluut opheft. Hij tilt het pianospel naar een volledig nieuw niveau, maakt van het instrument een compleet orkest en inspireert jonge en oudere generaties van muzikanten en muziekliefhebbers overal ter wereld. Met zijn pianoarrangementen maakte hij de voorbije jaren furore op het internet. Hij verzamelde meer dan 950 miljoen videohits en een enorm volgerspubliek op YouTube en Facebook.

Toen hij amper twee jaar was, speelde Bence op het gehoor al melodietjes na van zijn favoriete tekenfilms op de buffetpiano van zijn grootouders. Zijn passie en opmerkelijk talent brachten hem op zijn vierde naar de lokale muziekschool in zijn geboorteplaats in Hongarije. Hij werd door leraars en medeleerlingen beschouwd als een muzikaal wonder en werd toegelaten op de Franz Liszt Muziekuniversiteit in Debrecen, terwijl hij nog op de lagere school zat. Na zijn opleiding in klassieke piano en compositie in Hongarije, zette hij zijn studie filmmuziek en piano voort aan het Berklee College of Music in Boston, Massachusetts. Daar maakte hij kennis met een breed spectrum van muziekgenres, waarvan vele bijdroegen tot de stijl die hij vandaag heeft ontwikkeld. Als belangrijkste muzikale invloeden verwijst hij zelf naar John Williams, Michael Jackson, Queen, J.S. Bach, W.A. Mozart en vele anderen.

In januari 2012 vestigde hij een Guiness Wereldrecord voor de "meeste pianoaanslagen in een minuut”, namelijk 765. Peter begon met het uploaden van video’s op YouTube toen hij studeerde aan Berklee, maar het was pas in 2015 dat het plots hard ging, namelijk met zijn arrangement van 'Bad’ van Michael Jackson. In enkele dagen tijd werd die video maar liefst 10 miljoen keer bekeken en groeide hij uit tot een virale sensatie. Ondertussen staat de teller op meer dan 950 miljoen views op YouTube en Facebook samen. De voorbije vier jaar gaf hij uitverkochte optredens in meer dan 40 landen, waaronder Sydney Opera House, Lotte Concert Hall in Seoel, Stadthalle in Wenen, Victoria Hall in Genève en Crocus City Hall in Moskou. Hij opende de BBC Proms In The Park 2017, in het Londense Hyde Park voor 50.000 toeschouwers. In 2020 debuteerde zijn album "The Awesome Piano” -  bij het label Steinway & Sons - om in verschillende landen door te stoten tot nr. 1 op iTunes en nr. 11 op de Billboard-lijst (wereldwijd).

Mis deze unieke muzikale beleving niet en bestel je tickets voor het optreden van Peter Bence in Brussel!

Tickets beschikbaar vanaf woensdag 07 juni om 10u

ARTIESTEN

PETER BENCE

Vidéo's


Peter Bence
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!