16.02.2024 • 20:00

TICKETS

MIKE OLDFIELD'S TUBULAR BELLS
16.02.2024

Georganiseerd door : GREENHOUSE TALENT

"Mike Oldfields’ Tubular Bells : The 50th Anniversary Celebration Tour" op 16 februari 2024 in het Koninklijk Circus, Brussel

Na een zeer succesvolle, uitverkochte tournee in het Verenigd Koninkrijk komt “Tubular Bells, the 50th Anniversary Celebration Tour” eindelijk naar Europa met een stop op 16 februari in het Koninklijk Circus, Brussel. Tickets zijn te koop vanaf woensdag 11 oktober om 10u.

Mike Oldfield begon in 1971 toen hij amper 17 jaar oud was met het componeren van Tubular Bells. Op de plaatversie die in 1973 het levenslicht zag, bespeelde hij bijna alle instrumenten zelf. Het was de eerste plaat op het Engelse ‘Virgin Records’. Na een bescheiden start groeide de plaat, dankzij het gebruik van het openingsthema in de soundtrack van de horrorfilm The Exorcist, uit tot de best verkopende instrumentale plaat aller tijden.

Tijdens "Tubular Bells, the 50th Anniversary Celebration Tour” zal de veelgelaagde muziek gespeeld worden door een uitgebreide live band, gedirigeerd door Mike Oldfields trouwe medewerker Robin SmithMike Oldfield is zelf niet aanwezig.

Robin verheugt zich op het uitvoeren van een plaat waar hij al van houdt sinds hij ze voor het eerst hoorde. Hij werkte samen met Mike Oldfield aan Tubular Bells 2, Tubular Bells 3, live optredens op Edinburgh Castle, Horse Guards Parade in Londen, The Millennium Bell in Berlijn en ook aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012, waar hij voor het eerst met Mike sprak over zijn idee voor een vernieuwde versie.

Vijftig jaar na de originele release wordt de instrumentale klassieker van Mike Oldfield  met verse arrangementen nieuw leven ingeblazen. Op het programma van de avond prijken -naast de volledige Tubular Bells- ook andere Oldfield composities zoals Moonlight Shadow, Summit Day, Family Man, To France en thema’s uit Ommadawn. Het belooft een boeiende avond vol tijdloze muziek te worden. Mis uw afspraak met dit indrukwekkende hoofdstuk uit de muziekgeschiedenis niet.

Vidéo's


Mike Oldfield
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!