07.05.2022 • 20:00

Koop uw tickets

LARKIN POE
Support act : Ryan McMullan
07.05.2022

Georganiseerd door : GRACIA LIVE

NIEUWE DATUM EN VERANDERING VAN ZAAL VOOR LARKIN POE

Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken kunnen tal van evenementen niet op de geplande datum plaatsvinden. Larkin Poe, dat oorspronkelijk zou plaatsvinden op 15 mei 2020 en op 13 maart 2021 in AB, en op 29 oktober 2021 in Koninklijk Circus, wordt opnieuw verplaatst naar zaterdag 07 mei 2022.

Met uw Ancienne Belgique ticket krijgt u ook een gegarandeerde toegang tot de parterre (ongenummerde parterre). Tickets zijn vanaf nu in verkoop op www.gracialive.be

Je tickets voor Larkin Poe blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

Na een opmerkelijke twee jaar waarin Larkin Poe de Blues Albums-top van Billboard aanvoerde en met VENOM & FAITH (2018) een Grammy®-nominatie in de wacht sleepte voor beste hedendaagse bluesalbum, trakteerden de meiden ons begin 2020 op een vijfde studioalbum: SELF MADE MAN. Rebecca en Megan Lovell hielden ook deze keer de teugels stevig in handen en stelden met SELF MADE MAN – in eigen productie verschenen op hun eigen label Tricki-Woo – onmiskenbaar hun meest wijdlopende, artistiek avontuurlijkste en stoerste album tot nog toe voor, met niets dan lof als resultaat. “Self Made Man bevestigt eens te meer dat deze vrouwen van wanten weten”, zo stond te lezen in The Telegraph.

CLASH had het dan weer over een album met “een breed arsenaal aan knetterend gitaarwerk, aangevuld met rasechte americana”, of om het met de woorden van The Line of Best Fit te zeggen: “Larkin Poe haalt de blues van onder het stof en trekt resoluut de kaart van de vrouw in de marge van de gitaarmuziekgeschiedenis.” The Independent had het dan weer over hoe Larkin Poe als rockduo klaar is om het mannenwereldje van de gitaarmuziek een hak te zetten.

Met SELF MADE MAN voeren de zusjes Lovell als veelzijdige muzikantes uit Atlanta hun muziek én boodschap naar tot nog toe onbekend terrein. Ondanks inspirerende wereldreizen blijft hun liefde voor het creatieve erfgoed van de zuidelijke VS de grondslag van hun muziek. Het resultaat is een ambitieus album dat tegelijk een eclectische en dynamische sound bezit, maar ook toegankelijk blijft dankzij een universele lyriek, gevoed door traditie, vindingrijkheid en het opmerkelijke talent van Larkin Poe om harten te veroveren en hun medemens wereldwijd te raken.

In zowat elk normaal jaar zou Larkin Poe met het nieuwe album de wijde wereld zijn ingetrokken om een tweetal jaar weg van huis te zijn.

Het zal niemand ontgaan zijn dat 2020 helemaal geen normaal jaar is geworden, en dus kozen de zusjes Lovell om vanuit hun thuisbasis in Nashville tal van livestreamconcerten te geven en een gesmaakte reeks covers op YouTube te gooien. Dat bracht de bal aan het rollen en leidde tot een tweede album in 2020, KINDRED SPIRITS, waarin de meiden een aantal uitgepuurde versies van klassiekers en nieuwe nummers brengen.

“Muziek is als een brug die generaties door de jaren heen met elkaar verbindt”, aldus Rebecca en Megan. “Tijdens de opnames van KINDRED SPIRITS is ons ontzag voor de schrijvers van de nummers en hun originele uitvoerders alleen maar verder gegroeid tot een diepgaande bewondering. Door op te groeien in een gezin van muziekliefhebbers kennen we veel van de nummers al sinds onze jeugd. In 2015 begonnen we aan een YouTube-reeks waarin we een ode brengen aan onze muziekhelden. Het werd een onverwacht succes, en fans begonnen zelf om opnames van bepaalde nummers te vragen. Zo is het idee van een coveralbum ontstaan. Het voelde haast als een ritueel aan om deze ‘oude vrienden’ in de studio te ontdoen van franjes en ze live en puur te vertolken. We zijn echt dankbaar voor de ervaring, dat we dit album mochten maken, maar zijn ook de verwante zielen erg dankbaar, die ons zijn voorgegaan en ons de soundtrack van ons leven hebben bezorgd.”

 

07.05.2022 • 20:00


DELEN

ARTIESTEN

LARKIN POE

RYAN McMULLAN

Vidéo's

  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!