08.05.2019 • 20:00

Laatste tickets

DEAD CAN DANCE
Support-act : David Kuckhermann
08.05.2019

Georganiseerd door : LIVE NATION

DEAD CAN DANCE OP DINSDAG 7 & WOENSDAG 8 MEI 2019 IN HET KONINKLIJK CIRCUS, BRUSSEL!
tania lauwereins

Sinds 2012 herenigd als duo, schrijven Lisa Gerrard en Brendan Perry samen verder geschiedenis. Dat doen ze met volle overgave en een overduidelijk talent! De Brits-Australische samenwerking onthult binnenkort met ‘Dionysus’ een negende album, dat ze in Brussel live aan ons komen voorstellen als onderdeel van hun nieuwe wereldtournee.
In hun gezamenlijk project lopen de rockinvloeden van Perry en de klassieke invloeden van Gerrard al sinds 1984 wonderwel in elkaar over. Hun atmosferische en mystieke stijl waaide als een revolutionair briesje door het muzikale landschap van toen. Na hun debuut zouden de twee nog tot 1996 zeven andere albums uitbrengen, om twee jaar later elk hun eigen weg te gaan. Doorheen deze hele periode droeg Dead Can Dance een heel nieuw facet bij aan moderne muziek. Van cold wave en folk tot wereld- of zelfs middeleeuwse muziek; Lisa en Brendan hebben een heel eigen genre op de kaart gezet.
Hun reünie in 2012 sloeg in als een bom met de release van hun achtste langspeler ‘Anastasis’. Vandaag houden Perry en Gerrard zich aan hun belofte: hier is het eigenzinnige duo opnieuw, met een album met invloeden uit de Griekse mythologie. De muzikale vorm van ‘Dionysus’ lijkt nog het meest op een oratorium geïnspireerd door muziek uit de 16e eeuw. Perry verzamelt namelijk een groot arsenaal aan etnische instrumenten, zoals de Daf (Perzische tamboerijn) en de Fujara (Slovaakse fluit).
Mis je kans niet om Dead Can Dance opnieuw aan het werk te zien, met nieuw werk en hun grootste succesnummers, op 7 en 8 mei in het Koninklijk Circus in Brussel! Tickets voor deze twee concerten zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 7 september om 11u.

19:00 Doors
19:30 - 20:30 David Kuckhermann
20:30 - 22:30 Dead Can Dance

ARTIESTEN

DEAD CAN DANCE

  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!