19.03.2022 • 14:30

TICKETS

BÉJART BALLET LAUSANNE
BOLÉRO - 7 DANSES GRECQUES - TOUS LES HOMMES PRESQUE TOUJOURS S’IMAGINENT
19.03.2022

Georganiseerd door : GRACIA LIVE

De voorstelling duurt 2u20 (met een pauze)

 

DOOR GROTE PUBLIEKE VRAAG, EXTRA VOORSTELLING OP ZATERDAG 19 MAART OM 14U30

 

EXTRA PROGRAMMA

7 DANSES GRECQUES 

Choreografie :                  Maurice Béjart  
Muziek :                          Mikis Theodorakis 
Première op 3 oktober 1983 in het City Center van New York 

RESERVEER NU DE BESTE ZITPLAATSEN OP GRACIALIVE.BE

  

PROGRAMMA

 

TOUS LES HOMMES PRESQUE TOUJOURS S’IMAGINENT 
Gil Roman (Belgische première) 

 

7 DANSES GRECQUES 
Maurice Béjart (extra programma) 

 

BOLÉRO 
Maurice Béjart 

Na drie jaar afwezigheid en na de triomf in het Koninklijk Circus in 2019 met BREL & BARBARA, kondigt Béjart Ballet Lausanne zijn terugkeer aan naar het Koninklijk Circus in Brussel. Op het programma: twee balletten van Maurice Béjart, 7 Dances Grecques en Boléro, evenals, voor het eerst in België, de nieuwste creatie van Gil Roman, Tous les hommes presque toujours s’imaginent.

 

“Voor deze “Griekse dansen” heb ik geprobeerd de ontleningen zoveel mogelijk te beperken tot authentiek Griekse “passen”. Sommige dansen bevatten er twee of drie; anderen helemaal niet, en ze zijn zeker de meest succesvolle, de meest Griekse! Zoek een dansstijl die een geur, een kleur oproept, en toch aan de basis blijft van klassieke dans en hedendaagse dans zoals we die beoefenen bij Béjart Ballet Lausanne.” Maurice Béjart

Tous les hommes presque toujours s’imaginent, een titel ontleend aan de Zwitserse schrijver Ludwig Hohl, dat volledig is gechoreografeerd op de muziek van John Zorn, een van de belangrijkste componisten van de hedendaagse Amerikaanse muziek. De dichtheid en veelzijdigheid van zijn buitengewone werk begon in het midden van de jaren zeventig, zijn durf en artistieke vrijheid blijven de artistiek directeur van het Béjart Ballet Lausanne uitdagen en fascineren. Het ballet, stevig verankerd in onze tijd, roept via een opeenvolging van delicate en poëtische schilderijen de actuele uitingen op van onze menselijke relaties.

De show wordt uiteindelijk afgesloten met Boléro, een ballet gecreëerd in 191 door Maurice Béjart, op de muziek van Maurice Ravel. De centrale rol - de Melodie - wordt soms aan een danser gegeven, soms aan een danser. The Rhythm wordt uitgevoerd door een groep dansers.

ARTIESTEN

BÉJART BALLET LAUSANNE