18.03.2020 • 20:00

Geannuleerd

CARMINA BURANA
18.03.2020

Georganiseerd door : BALLETS.BE

Persbericht van de organisator BALLETS.BE:

Gezien de gezondheidscrisis en de beslissingen van de federale regering, kunnen de geplande BALLETS - shows in het Koninklijk Circus te Brussel niet plaatsvinden.

We doen er alles aan om oplossingen te vinden.

Aangezien de situatie van uur tot uur verandert, danken wij u voor uw begrip en uw geduld. De steun die velen van jullie de afgelopen dagen hebben getoond, heeft ons enorm geraakt en moedigt ons aan om U de beste en mooiste dansshows te bieden.

Elke toeschouwer wordt zo snel mogelijk persoonlijk geïnformeerd over de genomen beslissingen.

Zorg goed voor uzelf en uw naasten.

CARMINA BURANA
Szeged Contemporary Dance Company

"We hebben een glimp in het rituele leven van een barbaarse mensachtige kolonie die probeert te leven op de ruïnes van een beschaving en vecht voor overleving, vechtend tegen hun angsten, en probeert te leven naar wat het lot hen brengt. Lot dat soms goede dingen, liefde, vreugde brengt en soms verdriet of de dood brengt. Een meisje wiens leven kort moet zijn, kan heel gelukkig zijn voor een moment, als de liefde haar alle slechte dingen doet vergeten en haar doet geloven in een leven dat misschien anders is, misschien beter. Maar Fortune is wisselvallig en wreed. Ze trekt zich niets aan van de schoonheid van het moment. Door teleurstellingen, vreugden en vrees te leven, kunnen we veel meer leren over onszelf, over onze eigen lotgevallen en kansen - over onze eigen menselijkheid. "

Tamás Juronics - choreograaf

 

 

Szeged Contemporary Dance Company

Het klassieke repertoire bestaat uit theaterdans op basis van werken van componisten zoals Tchaikovsky, Stravinsky, Bartók, Orff, Eötvös en gevarieerd repertoire van het bedrijf omvat ook choreografie bestaat  uit muzikale montages. Naast de belangrijkste choreograaf Tamás Jurionics, hebben een aantal gerenommeerde Europese choreografen gemaakt dansen Modern Art voor het bedrijf. In 1993 nam het bedrijf de naam "Szeged Contemporary Dance Company", het benoemen van Tamás Juronics als artistiek directeur András Pataki en als uitvoerend bestuurder. Naast hun nationale successen hebben ze bij verschillende gelegenheden erkenning gekregen van het publiek en professionals tijdens hun optreden in het buitenland. Tamás Juronics heeft een opmerkelijke rol gespeeld bij het vormen van hun unieke en artistieke identiteit.
Hij is van mening dat de voortdurende training van dansers en de verrijking van repertoire zijn belangrijkste taak is. De opvangcapaciteit en individualisering van hedendaagse en moderne technieken, de hoge  kwaliteit van artistieke expressie op basis van de technische veiligheid maakt het ongelooflijk gevarieerd repertoire, maar uniek. Onder de eigenaardigheden van artistieke karakters, moeten we wijzen op de verschillende effecten van de uitvoering elementen stijlen die deel uitmaken van de originaliteit. Toepassing van de "wetten van de scène" is een belangrijk kenmerk in hun shows, het gebruik van theatrale middelen - in letterlijke zin - dat het effect en de intensiteit kunnen versterken.

The Szeged Contemporary Dance Company is een constante gast van nationale en internationale dansscènes. De dansers hebben ook internationale en nationale, professionele en publieke onderscheidingen gekregen. Tijdens hun tours speelde het ensemble in 22 verschillende landen.

 

 

18.03.2020 • 20:00


DELEN